Надійна підтримка наших союзників – це шлях до перемоги та світової безпеки!

14 липня 2023, 09:22

 

Незламність духу, волелюбність та безмежна любов до своєї країни - це те, що дає українцям сили стояти на захисті своєї землі, нищити ворогів, допомагати один одному, а головне – вірити у перемогу.

506 день триває війна за Україну, за право українців бути вільними та незалежними. Ворог і далі цинічно продовжує вчиняти варварські злочини на українській землі.

У ніч на 13 липня рф вкотре здійснила повітряну атаку по українським містам. У Києві збито близько 10 «шахедів», зафіксовані падіння уламків на багатоповерхівки. На жаль, одна людина загинула та є поранені. Також на Миколаївщині цієї ночі пошкоджено будівлю навчального закладу та житлові будинки.

Щодня Україна втрачає своїх людей не тільки на полі пою, але й серед цивільних. Надто високу ціну Україна платить сьогодні за свій вибір жити демократичними цінностями, віддаючи за це найцінніше – життя своїх синів і дочок.

Однак Україна сьогодні відчуває неабияку підтримку світової спільноти, яка підставляє своє дружнє плече підтримки у такий складний для нашої держави час. Світ зрозумів наскільки важливо для українців бути вільними, незалежними та жити у цивілізованому світі.

Україна вже отримала статус кандидата на членство у Європейському Союзі, а Саміт НАТО у Вільнюсі 11-12 липня показав, що і шлях України до НАТО став коротшим.

Важливим кроком наближення Української Держави до Альянсу є створення нового органу взаємодії «Рада Україна-НАТО», що є потужним політичним інструментом для кризових консультацій і ухвалення рішень на рівних, замінивши попередній формат співпраці Києва та Альянсу - Комісію Україна-НАТО, що існувала з 2 липня 1997 року і яка працювала у форматі "члени НАТО+1".

Окрім того, в рамках саміту НАТО у Вільнюсі Лідери країн «Групи семи» (G7) погодили «Спільну декларація про підтримку України» (Joint Declaration of Support for Ukraine) з гарантіями безпеки для України, де передбачається низка двосторонніх безпекових зобов’язань перед нашою державою, метою яких є «побудова України, яка може захистити свою територіальну цілісність зараз та у майбутньому».

Саміт НАТО у Вільнюсі показав, що наші партнери і далі продовжуватимуть забезпечувати зброєю та підтримувати Україну.

Непохитна віра у перемогу та надійна підтримка наших союзників вселяє надію, що наша держава, попри складні випробовування, обов’язково стане повноправним членом євроатлантичної спільноти.

 

Перший заступник Голови Комітету                        Я. Юрчишин