Комітет Верховної Ради України з питань антикорупційної політики 11 червня провів виїзне засідання у місті Одесі.

14 червня 2021, 17:17

У засіданні Комітету взяли участь: Голова Одеської обласної державної адміністрації Гриневецький С.Р., Одеський міський голова Труханов Г.Л., керівник Одеської обласної прокуратури Костенко С. К., заступник начальника Управління Служби безпеки України в Одеській області Желейко С.С.,  начальник Головного управління Національної поліції в Одеській області Бех О.В., заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Дударець Р.М. та інші.

На початку засідання Голова Комітету Анастасія Радіна зазначила, що перше питання порядку денного, що стосується можливих зловживань в організації системи переатестації моряків, є одним із найважливіших питань цього засідання. З огляду на зазначене, є сподівання зрозуміти, що і коли необхідно зробити, та як в цьому може допомогти Комітет Верховної Ради України з питань антикорупційної політики.

Під час засідання загалом обговорили ряд актуальних питань Одеського регіону, зокрема створення працівниками Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків і ряду тренажерних центрів у м. Одеса штучних перешкод (можливого зловживання своїм службовим становищем) для переатестації моряків з метою подальшого працевлаштування на суднах закордонного плавання; дотримання вимог Кримінального процесуального кодексу України під час проведення досудового розслідування в кримінальних провадженнях у сфері управління державним та комунальним майном; про стан використання бюджетних коштів для забезпечення соціально вразливих верств населення цифровими декодерами для перегляду програм українського телебачення.

Також у розділі «Різне» обговорено інформацію, оприлюднену народним депутатом України – членом Комітету Бурмічем А.П. з питань, що стосуються земельних відносин, комунальної власності, дорожнього будівництва тощо.

У ході засідання заслухано інформацію представників поліції, прокуратури, служби безпеки України в Одеській області, представників спільноти моряків та ГО «Українське об’єднання моряків».

Члени Комітету підтримали пропозицію Голови Комітету Анастасії Радіної про розгляд питання щодо стану виконання досягнутих на виїзному засіданні домовленостей через три тижні.