Відбулось засідання підкомітету з питань правового регулювання та аналізу діяльності спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики

05 червня 2020, 09:32

 

У четвер, 4 червня 2020 року відбулося, в режимі відеоконференції, засідання підкомітету з питань правового регулювання та аналізу діяльності спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики, на якому розглянуто законопроекти:

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (реєстр. № 3335), поданий народними депутатами України Мотовиловцем А.В., Мовчаном О.В. та іншими;

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (реєстр. № 3335-1), поданий народними депутатами України Янченко Г.І., Коптєловим Р.В. та іншими.

Вказані законопроекти, спрямовані на поліпшення законодавчого забезпечення діяльності Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими внаслідок скоєння корупційних та інших злочинів.

За результатами розгляду, члени підкомітету вирішили рекомендувати Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики ухвалити рішення рекомендувати Верховній Раді України проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (реєстр. № 3335-1) прийняти за основу.

Крім того, підкомітет за пропозицією народного депутата України Шинкаренко І.А. вирішив звернутись до Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики та захисту довкілля, Одеської обласної державної адміністрації, Одеської міської ради, Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування, Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг з вимогою всебічної перевірки фактів викладених у зверненні директора ТОВ «Інфокс» Герасимчука М.О. щодо недопущення екологічної катастрофи у Південному регіоні держави та вжиття відповідних заходів реагування.