Відбулось засідання підкомітету з питань правового регулювання та аналізу діяльності спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики

19 травня 2020, 10:24

У понеділок, 18 травня 2020 року відбулось засідання підкомітету з питань правового регулювання та аналізу діяльності спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики, на якому розглянуто такі законопроекти:

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення ефективності діяльності Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (реєстр. № 3335), поданий народними депутатами України Мотовиловцем А.В., Мовчаном О.В. та іншими;

- про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (реєстр. № 3335-1), поданий народними депутатами України Янченко Г.І., Коптєловим Р.В. та іншими.

У засіданні підкомітету взяли участь народні депутати України – члени Комітету, заступник Голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів Павленко В.І., начальник Управління правового забезпечення Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів Рудниченко В.В. та народний депутат України – член авторського колективу одного із зазначених законопроектів Мотовиловець А.В.

Вказані законопроекти, спрямовані на поліпшення законодавчого забезпечення діяльності Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими внаслідок скоєння корупційних та інших злочинів.

За результатами розгляду, члени підкомітету вирішили, що законопроекти № 3335 та № 3335-1 потребують більш ретельного вивчення та обговорення із залученням керівництва та фахівців Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими внаслідок скоєння корупційних та інших злочинів та з урахування пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи.

Подальше обговорення вказаних законопроектів буде продовжено на наступному засіданні підкомітету.