Про оголошення відбору представників від Верховної Ради України до складу конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду Голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів

16 січня 2020, 11:45

 

Комітет на своєму засіданні  15 січня 2020 року (протокол № 24) керуючись нормами статей 14, 49, 50 Закону України «Про комітети Верховної Ради України», статті 5 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», вирішив:

  1. Оголосити з 16 січня 2020 року відбір кандидатів, діяльність яких пов’язана із запобіганням корупції для визначення як представників від Верховної Ради України до складу конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду Голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

  2. Відповідно до частини другої статті 5 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів», не може брати участь у відборі особа, яка:

за рішенням суду визнана недієздатною або дієздатність якої обмежена;
має судимість за вчинення злочину, якщо така судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку, або на яку за вчинення адміністративного правопорушення накладено стягнення у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю;
притягалася на підставі обвинувального вироку, який набрав законної сили, до кримінальної відповідальності за вчинення умисного злочину;
впродовж одного року до подання заяви про участь у конкурсі на заміщення цієї посади незалежно від строку входила до складу керівних органів політичної партії.

3. Кандидати повинні мати бездоганну ділову репутацію, високий суспільний авторитет, а також досвід роботи, пов’язаний з участю у формуванні та/або реалізації політики у сферах кримінальної юстиції або запобігання і протидії корупції. Не можуть бути представниками конкурсної комісії особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

4. Заявки і документи кандидатів необхідно надсилати Комітетові до 27 січня 2020 року в електронній формі на офіційну електронну пошту crimecor@rada.gov.ua. Перелік документів подається, згідно із додатком.  

  5. Обговорити і затвердити кандидатів до складу конкурсної комісії з відбору кандидата на посаду Голови Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів на засіданні Комітету 5 лютого 2020 року, із запрошенням кандидатів.**

6. Оприлюднити це рішення на офіційних веб – сайтах Верховної Ради України, Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики та в газеті «Голос України».

 

 

Додаток

 

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ

 

Назва документу

Пояснення

1.

Заява на участь у відборі

 

Готується в довільній формі із зазначенням контактних даних (надсилається в електронній формі)

2.

Копії документів, що засвідчують особу та підтверджують відповідність кандидата вимогам

Надсилаються в електронній формі

3.

Рекомендаційні листи громадських організацій, об’єднань та експертних організацій, які здійснюють свою діяльність в антикорупційній сфері (не менш ніж від двох організацій,  наприклад, від громадської та експертної організацій).

Надсилаються в електронній формі

 

** Особи, документи яких відповідатимуть критеріям, встановленим Законом України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів» для членів зазначеної Конкурсної комісії, будуть запрошенні для співбесіди (обговорення) на засіданні Комітету 5 лютого 2020 року.

Інформація про запрошення на Комітет для зазначених осіб буде розміщена на офіційному веб-сайті Комітету та направлена на їхні електронні пошти.