16 січня 2019 року відбулося засідання підкомітету з питань запобігання і протидії політичній корупції Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції

17 січня 2019, 16:14

16 січня 2019 року під головуванням народного депутата України Буглака Ю.О. відбулося засідання Підкомітету з питань запобігання і протидії політичній корупції, на якому було підведено підсумки діяльності Підкомітету за 2018 рік.

Голова підкомітету поінформував присутніх народних депутатів, що підкомітетом проведено у 2018 році 6 засідань, у тому числі 4 – в рамках дев’ятої сесії. Підкомітет є одним з найактивніших робочих органів Комітету з питань запобігання і протидії корупції.

Також Головуючий високо оцінив діяльність Науково-експертної ради при Підкомітеті у складі 11 докторів наук, яка надала наукове обґрунтування визначенню терміну «політична корупція», суб’єктного складу і механізмів притягнення до юридичної відповідальності за дії, що мають ознаки політичної корупції.

У 2018 році активно діяла Робоча група з розробки змін до законодавства у частині визначення напрямків використання коштів, виділених з державного бюджету на фінансування статутної діяльності політичних партій, яка сформована з представників депутатського корпусу, представників політичних партій, громадських діячів та науковців.

Підкомітетом проведено опитування позицій провідних наукових установ щодо визначення напрямків використання коштів, виділених з державного бюджету на фінансування статутної діяльності політичних партій. Отримані результати визначили одностайну думку щодо напрямку розробки змін у сфері антикорупційного законодавства.

Також зазначено, що Підкомітетом було розроблено проект Закону України «Про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України», який пройшов експертизу у НАЗК, та проект Закону України «Про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України» (щодо відповідальності за політичну корупцію).