7 листопада відбулося засідання підкомітету з питань запобігання і протидії політичній корупції Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції

13 листопада 2018, 10:50

 

7 листопада 2018 року під головуванням народного депутата України Ю. Буглака відбулося засідання підкомітету з питань запобігання і протидії політичній корупції, на якому було розглянуто питання політичної корупції.

Зокрема, члени підкомітету розглянули і обговорили пропозиції Науково-експертної ради, яка працює при підкомітеті, щодо законодавчого закріплення визначення терміну «політична корупція», суб’єктного складу та механізмів притягнення до юридичної відповідальності за дії, що мають ознаки політичної корупції.

Думку науково-експертної ради викладено у напрацьованому проекті «Про внесення змін та доповнень до деяких законодавчих актів України» (щодо відповідальності за політичну корупцію), який планується оформити як законодавчу ініціативу народними депутатами України.

За результатами дискусії народні депутати України вирішили направити вказаний проект на опрацювання та викладення експертної думки до Національного агентства з питань запобігання корупції.

Законодавче закріплення поняття «політична корупція» щодо повноважень осіб, що обіймають державні посади, пов’язані з виконанням політичних функцій і не охоплюється статусом державного службовця, відіграє важливу роль у запобіганні та протидії політичній корупції в державі.