У Комітеті відбулося спільне засідання підкомітетів на тему: «Систематичне порушення законодавства України державними реєстраторами під час здійснення державної реєстрації права власності на нерухоме майно»

05 жовтня 2018, 11:07

 

04 жовтня 2018 року у Комітеті під головуванням народних депутатів України Ю. Деревянка та О. Осуховського відбулося спільне засідання підкомітету з питань взаємодії з громадянським суспільством, підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції органами державної влади та місцевого самоврядування та підкомітету з питань правового забезпечення та контролю за діяльністю спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції на тему: «Систематичне порушення законодавства України державними реєстраторами під час здійснення державної реєстрації права власності на нерухоме майно».

У засіданні взяли участь народні депутати України, представники Міністерства юстиції України, Головного управління Національної поліції в Київській області, Головного управління Держгеокадастру у Київській області, Києво-Святошинської районної державної адміністрації, Вишневської міської ради, а також потерпілі від дій державних реєстраторів.

На засіданні обговорювалися питання щодо незаконних дій державного реєстратора, пов’язаних з державною реєстрацією права власності та права оренди на земельну ділянку (кадастровий номер 3222410600:01:009:0007), що знаходиться на вулиці Святошинській у місті Вишневе Києво-Святошинського району Київської області, площею 10,2516 га та щодо протиправної реєстрації права власності на 5 квартир, що знаходяться в будинку № 1-М по проспекту Миколи Бажана у м. Києві та перебувають у службовому користуванні ОСББ «Авангард-Добробут».

За результатами засідання вирішено звернутись до правоохоронних органів з метою повернення з незаконного користування у власність громади міста Вишневе земельну ділянку (кадастровий номер 3222410600:01:009:0007), що знаходиться на вулиці Святошинській у місті Вишневе Києво-Святошинського району Київської області, площею 10,2516 га та всебічно сприяти у захисті прав громади щодо даної земельної ділянки.