Відбулося спільне засідання підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції органами державної влади та місцевого самоврядування та підкомітету з питань правового забезпечення та контролю за діяльністю спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції

03 жовтня 2018, 10:45

 

02 жовтня 2018 року у Комітеті, під головуванням народних депутатів України Ю. Дерев’янка та О. Осуховського відбулося спільне засідання підкомітету  з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції органами державної влади та місцевого самоврядування та підкомітету з питань правового забезпечення та контролю за діяльністю спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції на тему: «Систематичне порушення законодавства України державними реєстраторами під час здійснення державної реєстрації права власності на нерухоме майно».

У засіданні взяли участь народні депутати України, представники департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України, Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації прав, Національної поліції України, відділення з розслідування злочинів у сфері господарської діяльності Печерського УП ГУНП у м. Києві, Дарницького УП ГУ НП у м. Києві, Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях підслідних Державному бюро розслідувань Генеральної прокуратури України, а також потерпілі від дій державних реєстраторів.

На засіданні також обговорено питання щодо незаконних дій державного реєстратора, посадових осіб прокуратури Миколаївської області, що призвели до позбавлення права власності на нерухоме майно та незаконного заволодіння нерухомим майном.

За результатами засідання вирішено спільно з Міністерством юстиції України та правоохоронними органами напрацювати зміни до законодавства України, які б врегулювали питання діяльності державних реєстраторів під час здійснення державної реєстрації права власності на нерухоме майно та врегульовувало прогалини, які на сьогодні створюють умови для корупційних правопорушень з боку державних реєстраторів.