Про спільне засідання Підкомітету з питань взаємодії з громадянським суспільством, Підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції органами державної влади та місцевого самоврядування та Підкомітету з питань правового забезпечення та контролю за діяльністю спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції

24 вересня 2018, 13:58

 

20 вересня у Комітеті під головування народних депутатів України Дерев’янка Ю.Б., Луценка І.В. та Осуховського О.І. відбулося спільне засідання підкомітетів на тему: «Систематичне порушення законодавства України державними реєстраторами під час здійснення державної реєстрації права власності на нерухоме майно».

У засіданні брали участь посадові особи Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України, Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації, Відділу забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації прав, а також представники прокуратури та Національної поліції України.

На засіданні обговорювалося питання щодо незаконного заволодіння квартирою громадянина Афоніна Юрія Борисовича та незаконного заволодіння нерухомим майном, а саме квартирою за адресою: м. Київ, вул. Пушкінська 20, що належить на праві приватної власності громадянину Дерев’янку Юрію Богдановичу.

За результатами засідання вирішено направити депутатське звернення до Міністерства юстиції України щодо надання інформації необхідної для подальшого обговорення питань, а також про порушення законодавства України державними реєстраторами під час здійснення державної реєстрації права власності на нерухоме майно.

Нагадаємо, перше засідання Підкомітетів щодо незаконного заволодіння нерухомим майном було проведено 18 вересня. Під час засідання учасники обговорили питання неправомірних дій державного реєстратора та заслухано позицію Міністерства юстиції України щодо реєстрації права власності на МАФ УПЦ МП на території Національного музею історії України.