Про засідання підкомітету з питань взаємодії з громадянським суспільством Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції

11 квітня 2018, 13:15

 

10 квітня 2018 року під головуванням народного депутата України І. Луценка відбулося спільне засідання підкомітету з питань взаємодії з громадянським суспільством Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції за участю міжфракційного депутатського об'єднання «За Київ» на тему: «Будівництво висотного готельного комплексу на Андріївському узвозі 14-16».

Представники Міністерства культури України поінформували присутніх про стан проблемної забудови на Андріївському узвозі та спростували інформацію із засобів масової інформації про начебто наданого Міністерством дозволу на будівництво даного готельного комплексу зазначивши, що Міністерством культури України надано дозвіл безпосередньо на встановлення підпірної стіни в рамках проекту будівництва на даній території.

Окрім цього, на засіданні підкомітету обговорили питання проведення позачергової перевірки забудови Департаментом Державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Києві. Представники громадськості неодноразово зауважували, що проведення перевірки систематично відкладається, попри наявність усіх необхідних дозвільних документів. 

Також, на цьому засіданні обговорили питання самовільно встановленого навколо будівництва паркану, що перешкоджає руху громадян по вулиці Фролівській. Представники КП «Київблагоустрій» повідомили, що доручення про демонтаж паркану в них є і згодом його планують демонтувати.

За результатами засідання І. Луценком як Головою підкомітету буде направлено депутатське звернення до Київської міської державної адміністрації та Міністерства культури України про необхідності проведення відповідних перевірок щодо правомірності будівництва на Андріївському узвозі 14-16.