21 березня відбулося засідання підкомітету з питань запобігання і протидії політичній корупції Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції

22 березня 2018, 18:30

 

 21 березня 2018 р. під головуванням народного депутата України Ю. Буглака відбулося засідання підкомітету з питань запобігання і протидії політичній корупції, на якому розглянуто запропонований Національним агентством з питань запобігання корупції проект Закону про внесення змін до Закону України «Про політичні партії в Україні».

Ознайомившись із зазначеним проектом документу Голова підкомітету Ю. Буглак висловив думку, що пропозиції містять низку позитивних норм, спрямовані на спрощення боротьби з корупцією у політичних партіях. Зокрема, це стосується надання повноважень на підписання звітів політичних партій крім керівника ще й уповноваженим особам. Політичні партії, які брали участь в місцевих виборах, пропонується звільнити від обов’язку подавати фінансову звітність.

Водночас, на думку присутніх на засіданні народних депутатів України – членів Комітету, запропоновані зміни не вирішують наявні проблеми державного фінансування політичних партій, зокрема не визначено принцип подальшого контролю за бюджетними коштами (визначити заборонені або дозволені напрямки витрачання).

Народні депутати України – члени Комітету наголосили на необхідності доопрацювання проекту законодавчого акта в рамках Робочої групи з розробки змін до законодавства у частині визначення напрямків використання коштів, виділених з державного бюджету на фінансування статутної діяльності політичних партій, яка функціонує при підкомітеті.