20 березня відбулося засідання підкомітету з питань взаємодії з громадянським суспільством Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції

22 березня 2018, 09:55

 


 20 березня під головуванням народного депутата України І. Луценка відбулося засідання Підкомітету з питань взаємодії з громадянським суспільством Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції за участю міжфракційного депутатського об'єднання «За Київ» на тему: «Схеми руйнування національних парків України на прикладі Національного природного парку «Голосіївський» у місті Києві. Досвід протидії».

На початку зустрічі представники Головного управління Національної поліції України у м. Києві та прокуратури м. Києва поінформували присутніх про хід досудового розслідування кримінальних проваджень, що стосуються Національного природного парку «Голосіївський».

Також, представники правоохоронних органів повідомили про відкриття кримінальних проваджень щодо представників інститутів громадянського суспільства, основною метою статутної діяльності яких є захист відповідних заповідних зон від незаконної забудови.

І. Луценко запропонував запровадити практику захисту буферних зон та поінформував, що це питання вже розглядалося у Київській міській раді та Київський міській державній адміністрації, де було затверджений окремий акт з численними порушеннями норм чинного законодавства України.

Під час обговорення народний депутат України Н. Новак наголосила на необхідності аналізу детальних планів територій, які ухвалюються Київською міською радою з порушенням норм чинного законодавства та невідповідністю до Генерального плану м. Києва.

За результатами засідання підкомітету було вирішено ініціювати створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питання систематичного порушення чинного містобудівного та природоохоронного законодавства задля здійснення парламентського контролю щодо Національного природного парку «Голосіївський».