Відбулося засідання підкомітету з питань взаємодії з громадянським суспільством Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції

06 березня 2018, 17:38

           

6 березня 2018 року під головуванням народного депутата України І. Луценка відбулося засідання Підкомітету з питань взаємодії з громадянським суспільством Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції за участю міжфракційного депутатського об'єднання «За Київ» на тему: «Напади на представників громадськості. Як поліція захищає активістів».

У засіданні підкомітету взяли участь народні депутати України, представники Прокуратури міста Києва, Головного управління Національної поліції міста Києва та громадськості.

Представники правоохоронних органів поінформували про хід досудового розслідування кримінальних проваджень за фактами завдання громадським активістам тілесних ушкоджень, побиття, пошкодження майна та спалення автомобілів.

Під час обговорення більше десяти кримінальних проваджень з'ясовано, що строки досудового розслідування затягуються, не проводяться допити свідків, покази потерпілих не враховуються.

Разом з тим, представники поліції та прокуратури відзначили необхідність удосконалення кримінально-процесуального законодавства України у зв’язку з великим навантаженням і не спроможністю впоратись із повним обсягом здійснення досудового розслідування кримінальних проваджень.