ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

21 лютого 2018, 11:30

 Керівництвом Верховної Ради України удосконалюється практика вільного доступу до інформації, у тому числі через програму Електронний парламент.

Електронний парламент (Е-парламент) спрямований на забезпечення ефективної взаємодії між народними депутатами України і представниками громадянського суспільства з використанням інформаційно-комунікаційних технологій на засадах верховенства права, прозорості, доступності та підзвітності діяльності.

Е-парламент надає можливість громадянам України безпосередньо впливати на рішення Верховної Ради України та Комітетів Верховної Ради України.

Комітет з питань запобігання і протидії корупції також долучається до впровадження інформаційно-комунікаційних технологій. На офіційному веб сайті Комітету є можливість відвідати портал "Громадське обговорення законопроектів", для цього потрібно: на головній сторінці Комітету обрати розділ "Законопроектна робота" > підрозділ "Законопроекти винесені на обговорення" або перейти за наступним посиланням https://itd.rada.gov.ua/services/pubd/?commitees_ids=2628.

На порталі "Громадське обговорення законопроектів" винесені на обговорення проекти Законів у яких Комітет визначено головним з підготовки і попереднього розгляду законопроекту. Портал передбачає дискусію щодо законопроекту як в цілому так і окремого розділу, статті, частини, пункту, також можна надати законопроекту оцінку, залишити коментар, зауваження, пропозицію.