Відбулася зустріч Першого заступника Голови Комітету Верховної Ради України з питань запобігання корупції Юрія Савчука з представниками Представництва Європейського Союзу в Україні

07 лютого 2018, 12:09


6 лютого 2018 року у Представництві Європейського Союзу в Україні відбулася зустріч Першого заступника Голови Комітету з питань запобігання корупції Юрія Савчука з керівниками: Програм співробітництва Берендом де Гротом, відділу фінансів, контрактів та аудиту Вімом Прюдом та координатором сектору верховенства права/боротьби з корупцією Представництва Європейського Союзу в Україні Манфредом Лімантасом.

Під час зустрічі сторони обмінялися думками з актуальних питань відносин та співробітництва в антикорупційній сфері.

Учасники зустрічі обговорили питання, пов’язані з виконанням вимог антикорупційного законодавства у сфері державної служби та Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України».

У ході зустрічі сторони наголосили на необхідності прозорого та незалежного процесу створення антикорупційного судового органу та відбору спеціалізованих суддів.

Зокрема були обговорені питання про необхідність встановлення реалістичних кваліфікаційних вимог для кандидатів на посади суддів Антикорупційного суду та контролю за формуванням цього суду.

Учасники розмови звернули увагу на забезпечення реального й ефективного парламентського контролю за виконанням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції. Проблема налагодження дієвого парламентського контролю за діяльністю органів влади вимагає особливої уваги.

Юрій Савчук висловив сподівання на продовження конструктивного діалогу між Комітетом Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції та Представництвом Європейського Союзу в Україні.