Засідання Підкомітету з питань правового забезпечення та контролю за діяльністю спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції відбудеться 15 листопада 2017 року

14 листопада 2017, 16:31

Засідання Підкомітету з питань правового забезпечення та контролю за діяльністю спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції відбудеться 15 листопада 2017 року із таким порядком денним:

1. Розгляд питання щодо системної ситуації з ознаками корупції, злочинної бездіяльності та прямого порушення норм Закону України «Про культуру» Міністерством культури України при проведенні конкурсних доборів на посади керівників державних та комунальних закладів культури, а також блокування та втручання в діяльність конкурсних комісій з проведення конкурсного добору.

2. Розгляд питання щодо втручання, перешкоджання, тиск, блокування та зрив роботи конкурсної комісії з конкурсного добору на посаду Генерального директора Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

3. Розгляд питання щодо невідповідності та протиріччя Закону України «Про культуру» Положення про формування складу та організації роботи конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду державного закладу культури, що належать до сфери управляння Міністерства культури України, затверджено наказом Мінкультури від 31.05.2016 року № 380.

4. Розгляд питання щодо невиконання Міністерством культури України розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05 жовтня 2016 № 803-р, про «Деякі питання запобігання корупції в міністерствах інших центральних органах виконавчої влади» визначено заходи щодо запобігання корупції в міністерствах, серед яких Урядом доручено Міністерству культури України здійснити аналіз та виявлення недоліків (з подальшим виправленням) проведення конкурсних процедур з обрання керівників закладів що належать до сфери управління Мінкультури.