9 листопада 2017 року під головуванням народного депутата України – члена Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Осуховського О.І. відбулося засідання Підкомітету з питань правового забезпечення та контролю за діяльністю спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції

10 листопада 2017, 16:20

Під час засідання членами підкомітету обговорено звернення директора ТОВ «Завод залізобетонних конструкцій № 6» м. Запоріжжя Валіщука О.В. про втручання невідомих озброєних осіб у господарську діяльність товариства, шляхом його рейдерського захоплення та бездіяльності при цьому правоохоронних органів та посадових осіб органів місцевої влади.

Разом з тим, учасники засідання наголосили, що за результатами бездіяльності правоохоронних органів та органів місцевої влади порушено конституційні права громадян.

За результатами обговорення зазначеного питання та заслухавши виступи учасників засідання, народні депутати України – члени Підкомітету вирішили: звернутися до Міністерства юстиції України, Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України із наявними фактами злочинних дій та бездіяльності посадових осіб правоохоронних органів та керівництва Запорізької області, а також злочинного перешкоджання діяльності народного депутата України Осуховського О.І. з вимогою провести об’єктивне розслідування. За результатами розгляду та перевірки вказаних звернень ініціювати обговорення порушених питань на одному із засідань Підкомітету та Комітету Верховної Ради України з питань протидії і запобігання корупції, за участю органів державної влади Запорізької області.