Підкомітетом з питань правового забезпечення та контролю за діяльністю спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції завершено прийняття пропозицій до складу робочої групи по методології розробки аудиту Національного антикорупційного бюро України

09 листопада 2017, 16:03

Народним депутатом України Юрієм Буглаком на виконання пункту 2 рішення Підкомітету з питань правового забезпечення та контролю за діяльністю спеціальних органів у сфері запобігання і протидії корупції Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції (протокол № 1) вжито низку заходів з формування персонального складу робочої групи, метою якої буде підготовка методики проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності Національного антикорупційного бюро України.

Запрошення увійти до складу робочої групи або делегувати повноважного фахового представника надійшло до усіх членів Комітету з питань запобігання і протидії корупції, а також окремих органів влади.

Станом на 8 листопада 2017 р. згоду стати членом робочого органу надали народні депутати України Т. Ричкова, І. Попов, Д. Добродомов, І. Мельничук, В. Чумак та Ю. Буглак, а також представники секретаріату Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, Національного антикорупційного бюро України, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Інституту права та післядипломної освіти Мін’юсту України і Донецького юридичного інституту МВС України. Також, висловила намір увійти до складу робочої групи й низка громадських організацій.

Нагадаємо, що частиною шостою статті 26 Закону України «Про Національне антикорупційне бюро України» передбачена щорічна незалежна оцінка (аудит) ефективності діяльності Національного бюро, його операційної та інституційної незалежності, у тому числі шляхом вибіркового аудиту кримінальних проваджень, досудове розслідування у яких здійснювалося Національним бюро та було завершено. Водночас, методика проведення такого аудиту не визначена.