610 день масштабної агресії російських окупантів проти України. Українці самовіддано та мужньо стоять на захисті своєї Батьківщини. Не досягнувши заявленої на початку вторгнення мети, ворог найбільше зосередив свої зусилля на Куп’янському та Авдіївському напрямках, а також щоденно вдається до обстрілів інфраструктури та цивільного населення.

У ніч на 25 жовтня російські війська атакували Україну 11 ударних БпЛА типу “Shahed”, скерувавши їх на Черкаську, Херсонську, Полтавську, Житомирську, Хмельницьку та Миколаївську області. 

Чотири доби поспіль ворог атакував Хмельниччину. Внаслідок нічної атаки у Шепетівському районі дронами пошкоджено територію об’єкта критичної інфраструктури, пошкоджено нежитлові приміщення, житлові будинки та транспортні засоби. Є також постраждалі у містах Славута та Нетішин. По допомогу до лікарні звернулось 16 цивільних осіб.

За повідомленням Генерального штабу Збройних сил України, за минулу добу, 25 жовтня відбулося близько 80 бойових зіткнень. Агресор завдав 6 ракетних та 51 авіаційних ударів, здійснив 66 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах, внаслідок чого пошкоджено житлові будинки та цивільну інфраструктуру. На жаль, є поранені та загиблі.

Водночас, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції, завдаючи ворогу значних втрат в живій силі та техніці, а також  виснажуючи його вздовж всієї лінії фронту. 

За офіційними даними, протягом минулої доби Повітряні сили Збройних сил України завдали 13 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та 3 - по їхніх зенітно-ракетних комплексах. Окрім того, підрозділи ракетних військ знищили 12 артилерійських засобів, логістичний хаб, пункт управління, засіб протиповітряної оборони, а також уразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Збройні Сили України мужньо тримають позиції, не даючи ворогу жодних шансів на успіх.

Розуміючи, що ворог сьогодні активно готується до ударів по енергетичній інфраструктурі, українські війська вже готові не тільки захищатися, а й відповідати.

Збройні Сили України щодня стають сильнішими та потужнішими завдяки надійній підтримці міжнародних партнерів.

Як повідомляє автралійське видання The West Australian, в рамках пакета військової допомоги Україні Австралія відправляє в Україну 3D-принтер з металу й системи боротьби з безпілотниками.

«Австралія залишається непохитною у підтримці України, щоб захистити себе від незаконного та аморального вторгнення росії. Цей внесок забезпечить Україні одні з найкращих можливостей у світі, одночасно інвестуючи в суверенну оборонну промисловість і технологічний сектор Австралії», заявив сьогодні, 25 жовтня, Прем’єр-міністр Ентоні Албанезе.

26-27 жовтня 2023 року на саміті у Брюсселі лідери Європейського Союзу обговорять шляхи прискорення надання військової підтримки Україні.

На зустрічі також планується розглянути питання щодо використання заморожених активів російської федерації та інтенсифікацію дипломатичної роботи Євросоюзу з метою забезпечення справедливого миру.

Я вдячний нашим союзникам та партнерам за всебічну підтримку, зокрема, за посилення обороноспроможності нашої держави в протидії російській агресії. Тільки разом, спільними зусиллями ми наближаємо Перемогу.

 

Перший заступник Голови Комітету                                  Ярослав ЮРЧИШИН

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 18:56
23 квітня 2024 16:25
10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19