кремль не має наміру припиняти розв’язану росією повномасштабну війну в Україні, яка триває вже 348 день.

Майже рік Україна мужнього протистоїть брутальному агресору, захищаючи свою незалежність. За потужної підтримки і допомоги міжнародних партнерів посилюється наш захист на фронті від російських окупантів.

Війна в Україні змінила бачення європейських країн щодо безпекового стану українців і європейської безпеки. Разом з тим, наші союзники продовжують зміцнювати міжнародні позиції, щоб збільшити тиск на росію й дати нашим громадянам можливість пройти ці нелегкі випробування, а також загальними зусиллями не допустити просування загарбницьких інтересів рф у Європі.

3 лютого, в Києві відбувся важливий для України саміт Україна – ЄС, в якому наша держава вперше брала участь у статусі кандидата на вступ до Європейського Союзу.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн зазначила: «Той факт, що під час цієї війни ми тут все ж зібралися й обговорюємо майбутнє України, демонструє, що ми значно сильніші за цього агресора. І так і буде».

Також висловила сподівання, що до річниці вторгнення рф в Україну буде запроваджено десятий пакет санкцій проти росії.

Урсула фон дер Ляєн наголосила, що росія повинна буде заплатити за руйнування, які вона спричинила, і відшкодувати реконструкцію України. «Саме тому ми вивчаємо з партнерами, як використати російські державні активи на користь України», - сказала фон дер Ляєн.

В свою чергу, на брифінгу після саміту Україна - ЄС президент Володимир Зеленський заявив, що Україна розраховує, що десятий санкційний пакет ЄС проти росії запровадить обмеження проти ядерної сфери та ракетної програми країни-агресора.

Крім того, Президент додав, що дуже важливо не допускати будь-якого розмивання важливих європейських санкцій, які вже схвалені, а також будь-якого послаблення цих санкцій щодо окремих осіб, «як про це спекулюють в деяких країнах і навіть в країнах-членах ЄС».

Вкотре я дякую міжнародним партнерам за підтримку України у досягненні своєї мети – здобути перемогу над агресором.

Однак, єдиний спосіб припинити війну вже сьогодні, є якнайшвидше отримання Україною передових засобів протиповітряної оборони, потужної зброї та броньованої техніки.

Від дієвості та прискорених рішень міжнародних партнерів залежить омріяна перемога для України і всього цивілізованого світу.

 

Перший заступник Голови Комітету                                              Я. ЮРЧИШИН
     
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 18:56
23 квітня 2024 16:25
10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19