Триває двісті дев’яносто третя доба героїчного протистояння Української нації широкомасштабному вторгненню російської федерації.

Окупанти продовжують збройну агресію проти нашої держави, не припиняючи удари по об’єктах цивільної інфраструктури та помешканнях мирного населення на території України.

За повідомленням Генштабу ЗСУ, наразі противник продовжує зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Запорізькому напрямках. На інших напрямках ворог намагається стримувати дії підрозділів Збройних сил України, здійснюючи обстріли позицій наших військ та цивільних об’єктів вздовж усієї лінії зіткнення.

Складною залишається ситуація на півдні України. Минулої доби російські окупанти 57 разів вдарили по Херсонщині – троє людей загинуло, ще 15 цивільних отримали поранення, повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

Херсон – єдиний обласний центр, який від 24 лютого росії вдалося тимчасово окупувати. Однак, 11 листопада Збройні сили України звільнили Херсон, чим викликали неймовірну радість у його мешканців та усіх українців.

Боляче переживаючи свої ганебні поразки в Україні, рашисти  вдаються до жорстоких обстрілів цивільних об’єктів, зокрема, житлових будинків, лікарень, дитячих садочків та інших об’єктів цивільної та критичної інфраструктури.

Від жовтня росія здійснює систематичні широкомасштабні атаки на українську енергетичну систему, що є навмисною кампанією з метою завдати шкоди цивільному населенню, позбавити його тепла та світла в осінньо-зимовий період.

Варварські дії рф в Україні не залишають байдужими світову спільноту. Як повідомляє британське агентство новин Reuters, Сполучені Штати Америки відправили до України першу частину енергетичної допомоги. Сума обладнання складає $13 млн.

Європарламент спільно з мережею Eurocities, яка включає понад 200 європейських міст, запустили кампанію «Generators of Hope» («Генератори надії») з відправки до України електрогенераторів та трансформаторів.

За підсумками саміту G7, який відбувся 12 грудня, лідери країн «Великої сімки» виступили зі спільною заявою на підтримку України, запевнивши, що притягнуть президента росії володимира путіна до відповідальності за його дії в Україні.

росії, зокрема, доведеться заплатити за відновлення життєво важливої інфраструктури, а «безвідповідальна ядерна риторика росії» є неприйнятною, будь-яке застосування хімічної, біологічної чи ядерної зброї матиме серйозні наслідки.

«Не може бути безкарності за військові та інші злочини. Ми притягнемо президента путіна та винних до відповідальності відповідно до міжнародного права», – зазначили політики у своїй заяві.

Українці вдячні міжнародним партнерам за всебічну підтримку нашої країни, завдяки чому Україна сьогодні, не зважаючи ні на що, стає дедалі сильнішою.

Закликаю продовжувати підтримувати Україну й у 2023 році, оскільки путін не відмовився  від своїх загарбницьких терористичних планів. Україна має бути готовою гідно відповісти агресору, впевнено рухаючись до Перемоги.

 

Заступник Голови Комітету                                               О.МОШЕНЕЦЬ

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 18:56
23 квітня 2024 16:25
10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19