24 серпня Україна відзначила 31-річницю проголошення Незалежності. Для кожного українця це свято має особливе значення.  Дорогу ціну Україна сьогодні платить, щоб відстояти та вибороти свою незалежність, а головне  мати право самостійно будувати своє майбутнє, орієнтуючись на європейські цінності.

      Сто вісімдесят третю добу триває героїчне протистояння українського народу проти російської повномасштабної агресії.

      День незалежності нашої держави став показовим днем, коли рашисти черговий раз продемонстрували на весь світ, наскільки вони бояться незалежної та вільної України, що як кістка в горлі, не дає їм жити.

      Масований обстріл нашої країни в цей день є черговим проявом слабкості кремля, який так безпорадно намагається довести свою нікчемну силу.

      Так, внаслідок варварського удару по житловому сектору та залізничній станції селища Чаплине Дніпропетровської області загинуло 25 осіб, з них двоє – діти.

11-річний хлопчик загинув під завалами будинку, ще одна 6-річна дитина – під час пожежі в авто біля залізничної станції.

      Криворізький район обстрілювали російські «Урагани» та «Смерчі».  Поцілили по Апостолівській та Широківській громадах, внаслідок чого, село Кошове залишилося без світла, зруйновані житлові будинки. Сьогодні вночі ворог завдав ракетного обстрілу по одній із громад Вишгородського району. Зафіксовано два прильоти. Станом на ранок постраждалих серед цивільних немає.

      Попри неймовірні ризики та повідомлення української влади про загрозу ракетних атак та провокацій з боку росії, до Києва у День її Незалежності України приїхав Борис Джонсон. 

      «Те, що відбувається в Україні, має значення для всіх нас. Тому я сьогодні в Києві. Тому Велика Британія продовжуватиме підтримувати наших українських друзів. Я вірю, що Україна може і виграє цю війну», – йдеться у повідомленні Джонсона в твітері.

      Державний секретар США Ентоні Блінкен прокоментував удар російських терористів по залізничному вокзалу у Чаплиному.

      «Ракетний удар Росії по вокзалу, повному мирних жителів в Україні, відповідає зразку звірств. Ми продовжимо разом із партнерами з усього світу підтримувати Україну та добиватися відповідальності російських офіційних осіб», – йдеться в повідомленні.

      24 серпня,  у День Незалежності України, Сполучені Штати Америки та європейські країни виступили ініціаторами засідання Ради Безпеки ООН,  в порядку денному якого лише одне питання – підтримка миру та безпеки України.

      Шість місяців війни в Україні, згідного з аналізом ООН, сильно похитнули ситуацію в світі.

      Порушення міжнародного права, військові злочини, негайне відведення російських військ з території ЗАЕС та заклики до перемовин стали підсумками засідання Ради Безпеки ООН.

      Росія має відповісти за свої воєнні злочини в Україні! Тільки разом ми можемо зупинити терор росії, який несе неабияку загрозу не тільки для нашої країни, а й для усього світу.

      Я дякую нашим міжнародним партнерам, які так вірять в Україну підтримують її суверенітет та роблять все можливе та неможливе, щоб  наша держава була сильною та незалежною.

      Я дякую всім, хто сьогодні стоїть на сторожі життя та безпеки людей, та на своїх плечах несе відповідальність за свою країну.

      Незалежність можлива тільки тоді, коли є непохитна відданість своїй країні та готовність віддати за неї життя!

      Слава Україні! Слава нашим Героям!

 

      Перший заступник Голови Комітету                         Я. ЮРЧИШИН

     

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 18:56
23 квітня 2024 16:25
10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19