У перший день вторгнення 24 лютого 2022 року російська армія перейшла адміністративний кордон Херсонської області з анексованим Кримом та розпочала окупацію Херсонської області, а вже на початку березня російські війська окупували майже всю територію області.

 Попри тиск окупантів, упродовж березня 2022 року місцеві жителі Херсонщини виходили на мирні демонстрації проти окупації.

На окупованих територіях України росіяни за допомогою місцевих колаборантів створюють окупаційні органи влади, викрадають проукраїнських політиків, активістів, журналістів, вчиняють вбивства та катування цивільних мешканців.

З перших днів березня, окупанти розклеюють пропагандистські білборди з цитатами путіна та російськими прапорами з написом: “Місто з російською історією”, що не відповідає дійсності.

Мета окупантів - проведення псевдореферендуму в Херсонській області. Окупантам на Херсонщині не вдасться провести «референдум», але вони усілякими шахрайськими діями збирають інформацію про людей, щоб сформувати списки і фальсифікувати результати «референдуму» щодо зміни територіальних меж України. 

Псевдореферендум та анексія Херсона є порушенням міжнародного права. Необхідно зупинити окупанта посиливши тиск санкціями, не тільки на всі, без виключень, російські авіакомпанії та усіх офіційних осіб, пов'язаних із кремлем, а й закрити кордони Європейського Союзу для пересічних громадян росії. 

росіяни продовжують жити у своєму власному «закривавленому»  світі хизуючись та підтримуючи російських військових, які вбивають, гвалтують, знищують інфраструктуру в Україні. Попри відсутність прямих авіасполучень, співгромадяни та рідні російських військових злочинців досі можуть отримувати візи ЄС і США та подорожувати більшістю країн ЄС вихваляючи російський нацизм і путіна, закликаючи знищувати українців.

Вдячний Прем'єр-міністерці Естонії Кая Каллас, яка написала заклик у твіттері: "Припиніть видавати туристичні візи росіянам. Відвідати Європу - це привілей, а не право людини" та Прем'єр-міністерці Фінляндії Санна Марін, яка заявила національній телерадіокомпанії YLE, що "неправильно, що в той час, коли Росія веде агресивну, жорстоку загарбницьку війну в Європі, росіяни можуть жити нормальним життям, подорожувати Європою, бути туристами". Польща також підтримує продовження санкцій проти росії, зокрема щодо призупинення дії Угоди про спрощення візового режиму для російських громадян через вторгнення в Україну. 

Підтримую заяву Міністра закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс, що країни ЄС повинні обмежити видачу віз для росіян, за винятком гуманітарних причин.    

Очікую, що найближчим часом ці країни розглянуть візове питання на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС.

Європейські країни мають підтримати одностайно позицію - заборонити в'їзд всім громадянам росії до країн ЄЄ, оскільки росія порушує територіальну цілісність іншої держави.

Закликаю світову спільноту підтримати візові обмеження для громадян росії. Нам необхідно спільно зупинити російську владу!



Перший заступник Голови Комітету                  Я. ЮРЧИШИН


Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 18:56
23 квітня 2024 16:25
10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19