Сто тридцять чотири дні військовослужбовці гідно захищають від ворожої агресії демократичні цінності і українську землю, б’ючись щодня за кожен її сантиметр і роблячи більше, ніж можливо, у нерівних та надзвичайно важких умовах.

Отримана західна військова допомога збільшила спроможність українських збройних сил вражати критичні російські військові об’єкти, а також надала нові можливості для реалізації інших ефективних військово тактичних заходів.

Вдячний кожній країні-партнеру за надане озброєння та участь в його доставці!

Разом з тим, ворог продовжує інтенсивно та масовано обстрілювати з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів та танків прифронтові населені пункти Харківської, Донецької, Сумської, Чернігівської, Миколаївської та Одеської областей, завдаючи ударів по житловим будинкам, базам відпочинку, навчальним закладам і медичним установам, фермерським господарствам. Тобто, всім тим об’єктам, що не мають жодного відношення до військової інфраструктури. Наприклад: лише 2 липня росіяни за день випустили по Сумщині понад 230 мін, ракет і снарядів.



Також з Чорного моря та повітряного простору республіки білорусь зазнають постійних ракетних обстрілів інші міста України.

Тож, прагнучи дати базову безпеку і захист для українців від ракетного терору Президент України В. Зеленський, одним із пріоритетів і завдань-максимум для нашої держави, визначив отримання сучасних і достатніх протиракетних систем.

Зазначене в чергове підтверджує, що людина, її життя і здоров’я – є найвищою соціальною цінністю. У той час, як для країни-агресора ні вік, ні стать, ні національність людей, які проживають на території України, не мають різниці. За даними ювенальної прокуратури України з часу війни загинуло 347 дітей та 646 – було поранено.

Це має усвідомити і керівництво Угорщини, яке відмовляється брати участь у поставках західної зброї під приводом не наражати на небезпеку російських обстрілів угорців, які проживають на Закарпатті. Така позиція жодним чином не убезпечує етнічних угорців від небезпеки ракетних обстрілів, більше того – вигідна країні-агресору.

Україна потребує всіх форм військової підтримки, тож сподіваюсь, що керівництво Угорщини, в тому числі міністр закордонних справ Петер Сійярто, переглянуть свою позицію заради спільного миру.

Час, кількість і технічні можливості зброї мають для України ключове значення у протистоянні ворогу та проведенні контрнаступальних дій. Закликаю країни-партнерів сприяти Україні в отриманні протиракетних систем, а також не зволікати із наданням обіцяного важкого озброєння.



Перший заступник Голови Комітету                               Я. ЮРЧИШИН                   

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 18:56
23 квітня 2024 16:25
10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19