Триває сто чотирнадцята доба героїчного протистояння Українського народу російським окупантам.

Агресор нещадно продовжує обстрілювати з артилерії мирне населення,  підрозділи Сил оборони у прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей.

На сході країни російські війська знищують населені пункти та намагаються взяти під повний контроль міста Слов’янськ та Сєверодонецьк. Однак, їх зусилля є марними, бо українські воїни успішно відбивають штурм.

Україна продовжує боротьбу за свою Свободу та Незалежність. Завдяки  міжнародним партнерам, які підтримують Україну, надаючи зброю для протистояння російській орді, ми стали ще ближче до своєї мети – здобути перемогу!

Для світу питання України з початку повномасштабного вторгнення росії є надто важливим і крикучим. Обговорення щодо її підтримки та надання допомоги тривають і на сьогодні.

15 червня у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі відбулася зустріч контактної групи з оборони України, названа «форматом Рамштайн». Міністри оборони і начальники генеральних штабів армій близько 50 країн світу обговорили  надання Україні додаткового озброєння.  

Як повідомив міністр оборони США Ллойд Остін і Голова об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі, що США та інші країни дадуть Україні більше артилерії.

Зокрема, Ллойд Остін озвучив, що США нададуть додатковий пакет допомоги у сфеі безпеки Україні на суму 1 млрд доларів. У нього увійдуть гаубиці M777 і автомобілі для їх буксирування, а також снаряди до них. Нададуть керовані снаряди для реактивних систем залпового вогню (РСЗВ). Крім того, частина виділених коштів дозволить Україні отримати ще дві системи берегової оборони Harpoon, а також тисячі захищених рацій, приборів нічного бачення, тепловізорів і оптичних прицілів. Він додав, що Канада, Польща і Нідерланди також нададуть Україні артилерію, а Німеччина – реактивні системи залпового вогню (РСЗВ).

В свою чергу, міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт заявила про виділення для України трьох систем залпового вогню MARS II, а також сотень ракет до них, запчастин та підготовки українських військових.

Загалом, державі пообіцяли надати 10 одиниць РСЗВ, а Ллойд Остін запевнив, що країни, які приймали участь у зустрічі «формату Рамштайн» продовжать надавати Україні зброю «настільки довго, наскільки це необхідно».

З великою вдячністю звертаюся до міжнародних партнерів, які надають максимально можливе озброєння. Такі дії відображають рішучість захищати порядок не лише в Україні, а також у всьому світі.

Закликаю міністрів оборони країн зустрічі «формату Рамштайн» у прискоренні надання Україні важкої зброї в необхідній кількості, адже тієї кількості зброї, яку Україна отримає у найближчий час буде недостатньо для швидкої перемоги над російськими окупантами у сьогоднішній боротьбі.

Нам потрібен був мир, а зараз  нам потрібна – Перемога!

І тому, серед потоку важких новин, бойових дій і емоцій має бути місце для надії та усвідомлення що попри все - життя триває! Вірю, що розквітне життя і ми  з більшими силами відбудуємо свою Батьківщину!

Перший заступник Голови Комітету    Я. ЮРЧИШИН



Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

23 квітня 2024 18:56
23 квітня 2024 16:25
10 квітня 2024 16:58
20 лютого 2024 17:33
05 лютого 2024 20:27
26 січня 2024 10:02
19 січня 2024 15:05
08 січня 2024 19:55
28 грудня 2023 15:42
08 грудня 2023 16:19